Fransakuten Odenplan
PERMANENT HÅRBORTTAGNING

Drömmer du också om slät, hårfri hud och vill slippa krångel med att raka eller vaxa? Vi erbjuder permanent hårborttagning med diodlaser.
Vår hud innehåller ett enormt stort antal hårsäckar som växer i cykler. På huvudet är ca 90% av hårsäckarna aktiva på en och samma gång men på armar och ben är endast ca 20% aktiva. Vid behandling förstörs de hårsäckar som är aktiva, de kommer aldrig mer producera ett hårstrå.
Hur går behandlingen till?Ett munstycke riktas mot den del av huden som ska behandlas. Ljuset från maskinen leds ned av pigmentet i hårsäcken och omvandlas till värme som förstör hårsäcken. Det sticker till lite i huden av värmen men upplevs av de allra flesta inte som direkt smärtsamt. Efter ett par veckor lossnar det lilla anlaget av strå som sitter kvar i hårsäcken och du är hårfri tills nästa våg av hårsäckar aktiveras.
Hur många behandlingar krävs?Denna fråga är svår att svara på eftersom vi alla är unika. Runt åtta behandlingar brukar krävas. Hudton, färg på håret, tjocklek och vart på kroppen man behandlar är faktorer som påverkar antalet behandlingar. Vita hårstrån innehåller inget pigment och svarar dåligt på ljusbehandlingar. För att du ska få så effektiva behandlingar som möjligt rekommenderas det gå 6-8 veckor mellan behandligstillfällena. Vi vill att så många hårsäckar som möjligt ska hinna aktiveras och producera ett hårstrå.
Att tänka på innan behandling med DiodLaserNär du har bestämt dig för att påbörja en behandling är det några saker du bör tänka på. Om du använder pincett för att avlägsna strån i tex ansiktet bör du sluta med detta minst en vecka innan. Det går dock att klippa ned mot huden eller att raka. Undvik att vaxa eller epilera minst fyra veckor.För en effektiv behandling bör du undvika att vara solbrun vid behandling, en del av ljusets energi dras till hudens pigment om du är brunbränd och du blir lite extra känslig för att bränna dig i solen efter en behandling. Det är därför extra viktigt att skydda sig ordentligt i solen två-tre veckor för att undvika pigmenteringar.
Du får gärna raka de områden som ska behandlas på morgonen innan du kommer till salongen